Mieke

MIEKE


"In het begin snapte ik het niet. Werd de wereld er beter van als ik vijf minuten op mijn hoofd kon staan? Niet meteen, maar onrechtstreeks wel. Want voor die hoofdstand heb ik van alles moeten afleren (angst, een laag zelfbeeld, luiheid) én bijleren (zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline). Dat maakt van mij een beter mens. En betere mensen veranderen de wereld, beetje bij beetje.Op zijn Engels gezegd: yoga is not about doing asanas, it's about un-doing what's in the way of the asanas. Ik vind dat een schitterende kijk op yoga. Een kijk die ik wil delen met andere mensen, door les te geven.Rondreizen in yogaland is leuk én leerrijk. De laatste jaren passeerden verschillende yogastijlen  mijn revue: hatha yoga  (vooral bij Manoj Sharma), vinyasa yoga (Dolly Voeten), asudra yoga  (Johan Louncke), ashtanga yoga,   Iyengar yoga, yin yoga, anusara yoga (Joachim Meire), hangmatyoga (Valavie) ...


 Esthetisch kan ik niet altijd het perfecte plaatje  neerzetten. Als vijfenvijftigplusser zijn ook niet alle houdingen meer mogelijk. Er is al eens een mankementje hier of daar ...  Ik vind  dat een pluspunt. Het heeft me jaren gekost om dat te leren aanvaarden. Maar dit is mijn yoga. Zo laat ik zien dat elk lichaam anders is en  kan ik me goed inleven in mensen die beperkt zijn in hun beweeglijkheid. "


De beste manier om iets te leren, is er les in te geven. Seneca heeft dat gezegd, meer dan tweeduizend jaar geleden.

YONG CHUN


De zaal van je levenYong Chun is de plaats waar jouw eeuwige lente begint. De zaal van je leven, voor lichaam en geest.   Op nog geen 3 km van Ronse, met een ruime parking.

Contacteer onsrue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

info@yongchun.be

0474 50 66 40 (yoga)

0476 50 45 11 (tai chi)

Laatste nieuws


 

Gratis yogales op 6 februari


Wil je eens proeven van yoga? Schrijf je vrijblijvend in bij Yong Chun en boek meteen je gratis proefles


 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved