Yoga

YOGA EN MEDITATIE


LESSEN


ZOMERYOGA

in en uit de hangmat


Elke woensdag van 19.30 tot 20.30 uur in juli en augustus


Af en toe op zaterdag hangmatyoga
(volg de nieuwsbrief of kijk online op Momoyoga)In deze les leer je ademhaling, lichaam en geest kennen. Je hecht belang  aan een goede ademhaling, een correcte houding, uiterste concentratie, doordrongen lichaamsbewustzijn, evenwicht tussen yin en yang en het juiste gebruik van de spieren en het skelet.


In een evenwichtig geheel wisselen we meditatie af met oefeningen die de gewrichten openen, de spieren stretchen en het lichaam ontspannen.


In de zitmeditatie mediteer je op de kunst van het bewust zitten. De activiteit van zitten is op zichzelf niet zo moeilijk. Het is wel een uitdaging om het met je volledige aandacht te doen. We beginnen elke zitmeditatie met een ademhalingsoefening. Daarna focus je in stilte op je eigen ademhaling.


Met allerlei oefeningen verwijder je blokkades uit je lichaam. We wisselen hatha yoga af met andere yogastijlen. We gebruiken daarvoor de hangmat, de bal, de touwen ... of gewoon de zwaartekracht. Je observeert hoe je lichaam uit zichzelf evenwicht zoekt. Je voelt de fysieke sensaties. En je leert op een meditatieve wijze omgaan met de fysieke inspanning en ongemakken die opspelen.


De focus ligt altijd op jezelf: wat doe ik, wat voel ik. Je wordt je bewust van elke beweging die je maakt. We trainen vooral de ‘core’ spieren die belangrijk zijn voor coördinatie en balans.


Nog geen lid van Yong Chun? Schrijf je gratis en vrijblijvend in, en boek je yogales met één klik op je computer of smartphone.