Yoga

YOGA EN MEDITATIE


LESSENYOGA EN MEDITATIE
UITGESTELD DOOR CORONA


In deze les leer je ademhaling, lichaam en geest beheersen. Je hecht belang  aan een goede ademhaling, een correcte houding, uiterste concentratie, doordrongen lichaamsbewustzijn, evenwicht tussen yin en yang en het juiste gebruik van de spieren en het skelet.


In een evenwichtig geheel wisselen we meditatie af met oefeningen die de gewrichten openen, de spieren stretchen en het lichaam ontspannen.


Zitten

In de zitmeditatie mediteer je op de kunst van het bewust zitten. De activiteit van zitten is op zichzelf niet zo moeilijk. Het is wel een uitdaging om het met je volledige aandacht te doen. We beginnen elke zitmeditatie met een ademhalingsoefening. Daarna focus je in stilte op je eigen ademhaling.


Staan

In de staande meditatie mediteer je op de kunst van het staan. Je observeert hoe je lichaam uit zichzelf evenwicht houdt. Je voelt de fysieke sensaties. En je leert op een meditatieve wijze omgaan met de fysieke inspanning en ongemakken die opspelen. Mediteren op staan maakt je extra alert. Je valt er ook niet snel bij in slaap. Naast de normale meditatievaardigheden train je in staande meditatie ook de beenspieren en vooral de ‘core’ spieren die belangrijk zijn voor coördinatie en balans.


Lopen

In de loopmeditatie mediteer je op de kunst van het lopen. Je loopt met langzame, korte passen, bewust van elke beweging die je maakt:

het optillen van je voet, de beweging naar voren, het neerzetten en het overnemen van de beweging door de andere voet. Het juiste tempo ontstaat vanzelf.

Woensdag van 19.30 tot 21 uur


Nog geen lid van Yong Chun? Schrijf je gratis en vrijblijvend in, en boek je yogales met één klik op je computer of smartphone.

YONG CHUN

De zaal van je leven


Yong Chun is de plaats waar jouw eeuwige lente begint. De zaal van je leven, voor lichaam en geest.   Op nog geen 3 km van Ronse, met een ruime parking.

Contacteer ons


rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

info@yongchun.be

0474 50 66 40 (yoga)

0476 50 45 11 (tai chi)

Laatste nieuws


GEEN LESSEN TOT NADER ORDE


WEGENS CORONA


VERPLICHTE SLUITING

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved