Lessen

YOGA EN MEDITATIE


LESSENYOGA EN MEDITATIE
In deze les leer je ademhaling, lichaam en geest beheersen. Je hecht belang  aan een goede ademhaling, een correcte houding, uiterste concentratie, doordrongen lichaamsbewustzijn, evenwicht tussen yin en yang en het juiste gebruik van de spieren en het skelet.


In een evenwichtig geheel wisselen we meditatie af met oefeningen die de gewrichten openen, de spieren stretchen en het lichaam ontspannen.


In de zitmeditatie mediteer je op de kunst van het bewust zitten. De activiteit van zitten is op zichzelf niet zo moeilijk. Het is wel een uitdaging om het met je volledige aandacht te doen. We beginnen elke zitmeditatie met een ademhalingsoefening. Daarna focus je in stilte op je eigen ademhaling.
Dinsdag van 19.30 tot 21 uur (vanaf september 2021)

Woensdag van 19.30 tot 21 uur (vanaf september 2021)


Met allerlei oefeningen verwijder je blokkades uit je lichaam. We wisselen hatha yoga af met yin yoga. We gebruiken daarvoor de hangmat, de bal, de touwen ... of gewoon de zwaartekracht. Je observeert hoe je lichaam uit zichzelf evenwicht zoekt. Je voelt de fysieke sensaties. En je leert op een meditatieve wijze omgaan met de fysieke inspanning en ongemakken die opspelen.


De focus ligt altijd op jezelf: wat doe ik, wat voel ik. Je wordt je bewust van elke beweging die je maakt. We trainen vooral de ‘core’ spieren die belangrijk zijn voor coördinatie en balans.


ZOMERYOGA

Woensdag van 19.30 tot 20.30 uur

7 - 14 - 28 juli

11 - 25 augustus

Duurt de zomerstop te lang? Speciaal voor jou is er zomeryoga. Het is

intussen al een traditie. Vijf woensdagavonden doen we samen yoga.


Wat staat er op het programma? Een beetje van alles :) Afhankelijk van het weer (soms is het echt te warm). en afhankelijk van ons goesting.

Ik laat je van alles proeven: yoga met de bal, in de hangmat, op de mat, in de touwen, ... Zo krijg je de smaak te pakken.


Je boekt je zomerles met je gewone beurtenkaart.Nog geen lid van Yong Chun? Schrijf je gratis en vrijblijvend in, en boek je yogales met één klik op je computer of smartphone.

YONG CHUN

De zaal van je leven


Yong Chun is de plaats waar jouw eeuwige lente begint. De zaal van je leven, voor lichaam en geest.   Op nog geen 3 km van Ronse, met een ruime parking.

Laatste nieuws


- OPNIEUW ZOMERYOGA


- NIEUW! Ook op dinsdagavond yogales! 

 

 

 

Contacteer ons


rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

info@yongchun.be

0474 50 66 40 (yoga)

0476 50 45 11 (tai chi)