Lessen

YOGA EN MEDITATIE


LESSENYOGA EN MEDITATIE
In deze les leer je ademhaling, lichaam en geest beheersen. Je hecht belang  aan een goede ademhaling, een correcte houding, uiterste concentratie, doordrongen lichaamsbewustzijn, evenwicht tussen yin en yang en het juiste gebruik van de spieren en het skelet.


In een evenwichtig geheel wisselen we meditatie af met oefeningen die de gewrichten openen, de spieren stretchen en het lichaam ontspannen.


In de zitmeditatie mediteer je op de kunst van het bewust zitten. De activiteit van zitten is op zichzelf niet zo moeilijk. Het is wel een uitdaging om het met je volledige aandacht te doen. We beginnen elke zitmeditatie met een ademhalingsoefening. Daarna focus je in stilte op je eigen ademhaling.
Dinsdag van 19.30 tot 21 uur (vanaf november)

Woensdag van 19.30 tot 21 uur

Met allerlei oefeningen verwijder je blokkades uit je lichaam. We wisselen hatha yoga af met yin yoga. We gebruiken daarvoor de hangmat, de bal, de touwen ... of gewoon de zwaartekracht. Je observeert hoe je lichaam uit zichzelf evenwicht zoekt. Je voelt de fysieke sensaties. En je leert op een meditatieve wijze omgaan met de fysieke inspanning en ongemakken die opspelen.


De focus ligt altijd op jezelf: wat doe ik, wat voel ik. Je wordt je bewust van elke beweging die je maakt. We trainen vooral de ‘core’ spieren die belangrijk zijn voor coördinatie en balans.


Nog geen lid van Yong Chun? Schrijf je gratis en vrijblijvend in, en boek je yogales met één klik op je computer of smartphone.

YONG CHUN

De zaal van je leven


Yong Chun is de plaats waar jouw eeuwige lente begint. De zaal van je leven, voor lichaam en geest.   Op nog geen 3 km van Ronse, met een ruime parking.

Laatste nieuws


- Geen yogalessen tot 17 november om de sociale contacten te beperken. Samen tegen corona!


- NIEUW! Ook op dinsdagavond yogales! 

 

 

 

Contacteer ons


rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

info@yongchun.be

0474 50 66 40 (yoga)

0476 50 45 11 (tai chi)

Copyright @ All Rights Reserved