Mieke

MIEKE

Double-click here to add your own text.

Mensen die mij kennen, weten dat ik voortdurend zoek naar anders en beter. Ik begon in de jaren negentig met Power Yoga – zweten en afzien tussen vooral mannen die zichzelf te stoer vonden voor 'gewone' yoga.


Na diverse opleidingen en ontelbare lessen besef ik dat 'gewone' yoga niet bestaat. Er is een enorme variëteit, al die verschillende stijlen, met hippe trends, voor elke goesting iets.


Alles is versmolten met elkaar: Indische, Chinese, Amerikaanse, Duitse en Zweedse invloeden, al dan niet overgoten met een religieuze of spirituele saus.


Iedereen zoekt zijn weg in dat uitgebreide aanbod. En na al die jaren zoeken, heb ik mijn weg gevonden.

Mijn pad wijkt meer en meer af van yoga, in de richting van tai chi.

Ik hecht belang aan gezonde ademhaling, correcte houding, concentratie, lichaamsbewustzijn, yin en yang (ontspanning en inspanning) en het juiste gebruik van de spieren en het skelet.


Samengevat: beheersing van ademhaling, lichaam en geest.


 

De laatste jaren heb ik die elementen meer en meer geïntegreerd in mijn yogalessen en in mijn eigen practice, in die mate dat ik zelf eigenlijk geen yoga meer beoefen. De beslissing om te stoppen met yogales geven, is daar een gevolg van.

Maar dat betekent niet dat ik stop met lesgeven!


Vanaf 2 september richt ik mijn aandacht volledig op Tai Chi Meditatie.


Wat is Tai Chi Meditatie? Is het tai chi? Is het meditatie? Is het chi gong? Is het nei gong? Is het song gong? Het is het allemaal een beetje. Om het te weten te komen, is er maar één manier ... een les volgen :)

De beste manier om iets te leren, is er les in te geven. Seneca heeft dat gezegd, meer dan tweeduizend jaar geleden.

YONG CHUN

De zaal van je leven


Yong Chun is de plaats waar jouw eeuwige lente begint. De zaal van je leven, voor lichaam en geest.   Op nog geen 3 km van Ronse, met een ruime parking.

Contacteer ons


rue Croix ou Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

info@yongchun.be

0474 50 66 40 (yoga)

0476 50 45 11 (tai chi)

Laatste nieuws


GEEN LESSEN TOT NADER ORDE


WEGENS CORONA


VERPLICHTE SLUITING

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved